Com configurar Classroom de l’escola per poder unir-se a cursos del CEP d’Inca i d’altres centres

Trobareu una explicació detallada aquí.

Configuració de Gsuite per col·laborar a Classroom amb altres centres

 

El problema:
Normalment, Classroom funciona de forma isolada per al nostre centre (només podem inscriure’ns a cursos dins del nostre domini). Per poder inscriure alumnes o professors d’altres dominis o participar nosaltres en un domini extern cal fer alguns canvis per part de l’administrador.

Solució:

Hem de fer una llista de dominis acceptats per interactuar amb el nostre, i activar l’opció de que es puguin inscriure els nostres usuaris als cursos organitzats per part d’aquests dominis. Això ho farem seguint aquests passos:

L’administrador ha d’accedir a la consola de Gsuite, i anar a l’opció Dominis:

 
Triam aquí l’opció “Lista de dominios permitidos” (també coneguda com a Whitelist o Llista blanca de dominis.)

Per poder interactuar amb els cursos del CEP d’Inca i d’IBSTEAM, per exemple, caldrà afegir aquests dos a la pantalla següent, amb els noms de domini, respectivament, de cepinca.cat i ibsteam.es .
A continuació hem de verificar com està configurat Classroom dins de les aplicacions pròpies de GSuite. Per això, anem, al menú de la consola d’administració, a Aplicaciones > GSuite > Classroom:
 

 

I aquí, triam l’opció Configuració de la classe:


 

A la configuració de Información sobre pertenencia a una clase haureu de triar les opcions que apareixen a continuació:

Un cop hagueu guardat aquests canvis, els docents del centre podran inscriure’s a cursos organitzats per aquells centres que figuren a la llista blanca, al nostre exemple, el CEP d’Inca i IBSTEAM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>